Gratis Verzending!

Hoe gebruik je jouw Laser Plasma Pen


Voordat de laser plasma pen wordt gebruikt, wordt er geadviseerd allereerst de handleiding door te nemen en te oefenen op een stuk fruit voordat het wordt uitgevoerd op het lichaam.

Keuze van de naald

naalden-laser-plasma-pen

  • Grove naald (voor herhaald gebruik): Voor gebruik op grotere moedervlekken, sproeten en wratten.
  • Fijne naald (eenmalig gebruik): Voor gebruik op relatief kleine moedervlekken, sproeten, ouderdomsvlekken, vetkorrels en huidvegetaties.
    *Desinfecteer voor gebruik eerst met alcohol.

last-van-onzuiverheden-laser-plasma-pen

Moedervlekken
Moedervlek-Verwijderen
Een moedervlek is een ophoping van pigmentcellen. De goedaardige moedervlekken zijn bruin/zwart van kleur en heeft een ronde vorm. Twijfel je of een moedervlek goedaardig of kwaadaardig is? Neem dan te allen tijde contact op met de huisarts of een medisch specialist. Moedervlekken op ongewenste plekken kunnen een persoon erg onzeker maken. Gelukkig kun je dit met de laser plasma pen verwijderen. 

Ten eerste is het belangrijk om te herkennen of de melanine van de moedervlek ondiep of diep is. Voor een ondiepe moedervlek kan een eenmalige behandeling de moedervlek verwijderen.  Voor kleine moedervlekken is een sterkteniveau van onder de 3 geschikt met een dunne naald. Voor grotere moedervlekken kan de grove naald gebruikt worden met een sterkteniveau boven de 3.Voor een diepe moedervlek worden er 2-3 behandelingen geadviseerd. Houd tijdens de behandeling een vaste positie aan. Beweeg de laser plasma pen lichtjes heen en weer en blijf niet te lang op een plek hangen. Het is aanbevolen om voedingscrème zoals vitamine E-emulsie aan te brengen om de huidvernieuwing na behandelde vlekkorsten te verbeteren.

Wratten
Wratten-Verwijderen
Wanneer de opperhuid in een hard eeltachtige substantie verandert, wordt dit een wrat genoemd. Wratten komen voor op oog, hals, lippen, gezicht en voeten. Wratten worden als ongemakkelijk ervaren. Er kan pijn ervaren worden of gaan bloeden. Dan wil je er graag van af.

Gebruik de grove naald met een sterkteniveau vanaf 5. Gebruik de pennaald om de wortel van de wrat te verbranden. Binnen een halve week zal de wrat vanzelf loslaten. Als de wrat groot is, zijn meerdere behandelingen aan te raden om een betrouwbaar resultaat te krijgen. Het wordt aangeraden om voedingscrème zoals vitamine E-emulsie aan te brengen nadat de korst is afgepeld.

Sproeten
Sproeten-Verwijderen
Een opeenhoping van melanine zorgt ervoor dat er een sproet ontstaat. De bruine kleur ontstaat op hetzelfde manier als het bruin worden door de zon. De verdeling van melanine is echter niet egaal bij sproeten. Ook een sproetje kan je onzeker maken. Gelukkig is een sproetje meestal klein waardoor het snel en gemakkelijk te verwijderen is.

Kies voor de dunne naald met een sterkteniveau t/m 4. Plaats de laser plasma pen op de sproet en laat het lichtjes aanraken. Veeg zachtjes heen en weer. Het is te zien dat de melanine wordt verbrand tot een donkerdere kleur. Voor een zeer kleine vlek zou een 1-2 keer ionenoperatie de melanine met succes verwijderen. Voor een grote plek kunnen meerdere keren nodig zijn totdat de melanine op de juiste manier verbrand is. Houd tijdens de behandeling een vaste positie aan om onjuist branden op de huid te voorkomen. Wanneer de behandelde vlekken korstjes zijn geworden zonder ontsteking, wordt aangeraden om voedingscrème zoals vitamine E-emulsie aan te brengen.

Tatoeages
Tatoeage-Verwijderen
Een impulsieve tattoo gezet waar je nu spijt van heb? Van je ex of op vakantie. Dit kan ook weggehaald worden met de laser plasma pen.

Normaal gesproken is een tattoo op een groter gebied gezet. De laser plasma pen is geschikt voor kleinere tattoos. Kies voor een grove naald met een sterkteniveau van 5-7. De werkwijze gaat hetzelfde als bovengenoemd. Houd wel in gedachte dat er meerdere behandelingen nodig zullen zijn om een tattoo volledig te verwijderen.

Bediening

bediening-laser-plasma-pen

- Kies de juiste naald en installeer deze op de penpunt.
- Druk 3 seconden lang op de AAN/UIT-knop om de pen aan te zetten (het LCD-scherm geeft het vermogen en de versnellingen weer).
- Klik op de AAN/UIT-knop om het snelheidsniveau te wijzigen.
- Druk 2 keer achtereenvolgens op de AAN/UIT-knop, LED-markeringsaanduiding op het scherm en het led licht gaat werken.
- Houd de toets OUT ingedrukt om te beginnen met de operatie. Laat het los om te stoppen met de operatie.
 - Na gebruik, druk op de AAN/UIT-knop voor 3 seconde om het LCD scherm van de pen uit te schakelen.
- Na 30 seconde zonder enige bediening, dooft het scherm.
- Na 30 minuten zonder enige handeling, schakelt de laser plasma pen automatisch uit.

Opladen
De laser plasma pen kan worden opgeladen met een usb kabel en kan hierdoor draadloos gebruikt worden. Elk raster vertegenwoordigt ongeveer 20% van de elektriciteit. Als de stroomindicator knippert, laad dan op tijd op. Nadat de laser plasma pen volledig opgeladen is, wordt deze automatisch uitgeschakeld.

Houd hier rekening mee
1. Elektrische ionentherapie is typisch en gemakkelijk te gebruiken, maar het is nodig om te oefenen om het beste resultaat te krijgen, dus wordt aangeraden om te oefenen op hand- of beenvlekken.
2. Houd de pen uit de buurt van kinderen om verwondingen door ongevallen te voorkomen.
3. Het is belangrijk om behandelde plekken niet in contact te laten komen met water, vooral niet voordat ze gaan korsten. Maak geen krassen op de korsten. Normaal gesproken zou de korst na 20 tot 30 dagen vanzelf loslaten.
4. Gaat u meerdere behandelingen uitvoeren? Laat dan eerst het wondje helemaal genezen en het korstje eraf vallen voordat u aan een nieuwe behandeling begint.
5. Het fenomeen van de rode vlek is normaal, en het zal lichter en lichter worden in 3 maanden en langer. Het wordt aangeraden om geen gember (ongezond voor de elasticiteit van de huid), rundvlees (veroorzaakt rode huid), sojasaus (melanine) te eten tijdens de herstelperiode.
6. Het wordt aanbevolen om laser plasma pen elke 3/4 maanden een keer op te laden wanneer deze niet wordt gebruikt.
7. De laser plasma pen is niet waterdicht. Onderdompeling in water kan functiestoringen en gevaar veroorzaken.
8. Als de laser plasma pen niet werkt, probeer deze dan niet zelf te repareren. Het wordt gewaardeerd om voor de problemen contact op te nemen met info@laserplasma.nl.